Om företaget

Arvika Markis & Persienn har som mål att alltid ge dig som kund den bästa servicen och de mest hållbara produkterna på marknaden när det kommer till solskydd!

Solskydd inomhus och utomhus

Arvika Markis & Persienn AB har arbetat med solskydd i alla dess former i över sextio år. Med en gedigen kunskap och noggrannhet levererar vi kvalitetsprodukter från välkända märken. Vi håller oss alltid uppdaterade inom det senaste i branschen och ger gärna råd, tips och inspiration om både invändiga och utvändiga solskydd till våra kunder.

Arvika Markis & Persienn är ett familjeföretag som grundades i mitten av 1950-talet av den nuvarande ägarens farfar, Bertil Benzon. Bertil tillverkade framförallt persienner men när hans son Benny tog över ansvaret 1977 började man även tillverka markiser. Tillsammans tillverkade sedan Benny och hans fru tusentals markiser till sina kunder. Som i alla branscher går utvecklingen framåt och för kunna ge sina kunder de bästa och mest moderna solskydden på marknaden valde man 2013 att börja köpa in färdiga produkter.

Numera ägs företaget av den tredje i raden av familjen Benzon, Niclas, som i januari 2019 tog över familjeföretaget efter sin far. Niclas har sedan unga år varit med vid monteringar av solskydd och har under de senaste sex åren jobbat heltid för företaget. Han är den som sköter företaget när det gäller allt ifrån kundmöten till montering och han satsar fullt ut på att fortsätta ge dig som kund de bästa produkterna och den bästa servicen.

Våra leverantörer

Vi använder oss enbart av leverantörer som har gedigen erfarenhet och kunskap kring solskydd anpassade för vårt nordiska klimat.

 

Logotyp KD Solskydd StyRa
KD Solskydd tillverkar måttbeställda solskydd, allt från markiser till rullgardiner, för inne- och utemiljö, automatiserat eller manuellt.

 

Logotyp Sandatex
Sandatex är Nordens ledande leverantör av invändig och utvändig solskyddsväv.

 

Logotyp Dickson
Dickson tillverkar tekniska textilier för utom- och inomhusbruk.

 

Logotyp Somfy
Somfy tillverkar motordrivna markiser, solsensorer, vindsensorer mm.

 

Logotyp Hunter Douglas
Hunter Douglas säljer egenutvecklade interiöra och exteriöra solskyddskomponenter.